Beirut/بیروت
امیرعلی محبی نژاد
بیروت (Beirut) برخلاف تصور خیلیها که برای اولین بار موسیقی این گروه را میشنوند، گروهی آمریکایی است. بیروت در ابتدا پروژه انفرادی زک کاندن (Zack Condon) بود. این گونه که خود او به تنهایی میخواند و تقریبا تمامی سازهای مورد نیاز را هم مینواخت. آلبوم اول گروه به نام Gulag Orkestar نیزبه همین شیوه ضبط شده است. ولی در ادامه و پس ازاولین اجرای زنده گروه، در اوایل سال 2006، گروه به صورت رسمی تشکیل شد.
زک کاندن در سال 1986، در یکی از شهرهای نیومکزیکو متولد شد. در نوجوانی در یک گروه جاز، ترومپت مینواخت. به دلیل همسایگی بامکزیک و حضور پر رنگ فرهنگ و موسیقی این کشور در محل زندگی او، تاثیر فراوانی از آن گرفت. همچنین موسیقی بالکان و موسیقی محلی منطقه سیسیل در ایتالیا که برای مراسم تدفین و با سازهای برنجی نواخته میشود نیز از سبکها و نواهای تاثیرگذار بر موسیقی و فضای ذهنی او بودند. در سن 17 سالگی به همراه برادر بزرگترش رایان (Ryan)، به اروپا سفر کرد. این سفر و آشنایی او با موسیقی مناطق مختلف اروپا و شناختی که او از موسیقی جهان پیدا کرد، نقشی موثر در شکلگیری ساختار ملودیک موسیقی بیروت داشت. در بازگشت از این سفر وارد دانشگاه نیومکزیکو شد و به تحصیل در رشتههای زبان پرتقالی و عکاسی پرداخت. کاندن بخشهای بسیاری از آلبوم اول گروه را در اتاق خود ضبط کرد و تنها برای انجام مراحل تکمیلی به استودیو میرفت. به واسطه کیفیت و زیبایی قطعات این آلبوم بود که توانست تحت عنوان بیروت با یک کمپانی قرارداد ببندد و آلبوم Gulag Orkestar را در ماه می سال 2006 به بازار دهد. کاندن از تعدادی از دوستانش برای اولین اجرای زنده در نیویورک، به منظور معرفی همین آلبوم دعوت به همکاری کرد و به این ترتیب بیروت متولد شد.
آلبوم دوم گروه به نام The Flying Club Cup در اواخر سال 2007 به بازار آمد. موسیقی این آلبوم به واسطه علاقه شخصی کاندن به موسیقی سبک شانسون (Chanson)، بسیار متاثر از موسیقی فرانسه است. او همچنین از بزرگانی چون ژَک برِل (Jacques Brel)، سرژ گینزبورگ (Serge Gainsbourg) و ایو مونتان (Eves Montand) به عنوان چهرههای تاثیرگذار بر خود در این دوره، نام میبرد.
آلبوم سوم گروه به نام The Rip Tide در استودیو و کمپانی شخصی کاندن به اسم Pompeii ضبط و پخش شد. منتقدین و دیگر افراد عرصه موسیقی، این آلبوم را برخلاف کارهای قبلی گروه، کمتر تحت تاثیر موسیقی کشورهای دیگر مانند مکزیک، فرانسه و کشورهای حوزه بالکان و بیشتر متعلق به ریشههای محلی خود گروه دانستند. یکی از منتقدین در این مورد نوشت:«رد پای موسیقی اروپایی همچنان وجود دارد اما روح اثر همان پاپ آمریکایی قدیمی است.»
تفاوت دیگری که این آلبوم با آلبومهای قبل خود دارد این است که تمامی قطعات همزمان نواخته و ضبط شدهاند و اینگونه نبوده که سازها تکتک ضبط شوند و لایهلایه روی هم قرار بگیرند و میکس شوند.البته تمامی اشعار توسط خود او نوشته شده و پس از اتمام ضبط آهنگها بر روی آنها قرار گرفتهاند.
موسیقی بیروت همانگونه که قبلا اشاره شد ترکیبی از تاثیرات موسیقی آمریکای مرکزی بهویژه مکزیک، و بخشهایی از اروپا بر خواننده و پایهگذار گروه، زک کاندن و ترکیب آنها با ایدهها و ذهنیات شخصی اوست. اگر به ترکیب و سازبندی گروه نیز دقت کنید متوجه ریشههایی خواهید شد که باید در موسیقی آنها جستجو کرد. با این تفاسیر ایندی فولک (Indie Folk) و بالکان فولک(Balkan Folk) شایدنزدیکترین سبکها به موسیقی آنها باشند. شیوه خواندن خود کاندن نیز نقشی اساسی در شکلگیری شخصیت موسیقی بیروت دارد. او با صدایی دلنشین و تکنیک منحصر به فرد خود در خواندن که در برخی لحظات حتی برای شنونده ایرانی هم حال و هوایی شرقی پیدا میکند، توانسته موسیقی بیروت را به این شمایلی که امروز میشناسیم تکامل بخشد و تثبیت کند.
اعضای گروه عبارتند از:
زک کاندن (Zach Сondon): خواننده و نوازنده فلوگل هورن (نوعی شیپور آلمانی)، ترومپت، اوکولهله، ماندولین، آکاردئون و انواع کیبورد
پرین کلوتیر(Perrin Cloutier): نوازنده آکاردئون و ویولن سل
نیک پیتری(Nick Petree): نوازنده درامز، پرکاشن و ملودیکا
پاول کالینز(Paul Collins): نوازنده گیتار بیس و کنترباس
کایل رزنیک(Kyle Resnick): نوازنده ترومپت
بن لنز(Ben Lanz): نوازنده ترومبون، توبا و بلز
لینکهای نمونههایی از موسیقی Beirut:
Prenzlauerberg: http://grooveshark.com/#!/s/Prenzlauerberg/tEvoF?src=5
Nantes: http://grooveshark.com/#!/s/Nantes/4GfWWI?src=5
ElephantGun: http://grooveshark.com/#!/s/Elephant+Gun/4q8qVN?src=5
منابع:
http://www.allmusic.com/artist/beirut-mn0000984877/biography
(http://en.wikipedia.org/wiki/Beirut_(band
این مطلب برای سایت سازباز نوشته شده است و استفاده از آن با ذکر منبع آزاد میباشد.