Chinawoman SAAZBUZZ

Chinawoman

امیرعلی محبی نژاد

Chinawoman در اصل نام هنری میشل گورویچ (Michelle Gurevich) است. خواننده و آهنگساز کانادایی، از پدر و مادری روس که پیش از تولد او به کانادا مهاجرت کرده بودند.

در حال حاضر چند سالی است برای نزدیکی به اصلی‌ترین پایگاه هوادارانش که اروپای شرقی است، به برلین نقل مکان کرده است.
او تا‌کنون دو آلبوم به نام‌های (Party Girl (2007) ،Show Me the Face (2010 و یک تک آهنگ به نام (To Be With Others (2012 منتشر کرده است. بر اساس آنچه در وب سایت شخصی‌اش وعده داده، آلبوم سومی هم در زمستان امسال به بازار خواهد آمد.

نزدیک‌ترین سبکی که برای موسیقی او می‌توان در نظر گرفت، اسلوُکور (Slowcore) نام دارد. این سبک از زیرشاخه‌های آلترنِیتیو (Alternative) و ایندی ‌راک (Indie Rock) است که در اوایل دهه 90 میلادی در پاسخ به پرخاشگری و انرژی مهارنشدنی سبک گرانج (Grunge) شکل گرفت. این شاخه از موسیقی حتی امروزه هم برای بسیاری شناخته‌شده نیست ولی می‌توان از آن برای توصیف سبک موسیقی افرادی مانند میشل گورویچ استفاده کرد.
موسیقی Chinawoman در بسیاری موارد آرام، تلخ، خلوت، صریح و در بعضی مواقع آمیخته با کنایاتی طعنه آمیز است. آنچه خود او توصیف می‌کند احساسی، ملودیک، کمیک- تراژیک، عاشقانه و تئاترگونه است. برخی او را با لئونارد کوهن (Leonard Cohen)، نیکوُ (Nico) و دیگران مقایسه می‌کنند. مطمئناً شباهت‌هایی در کلیت آثار آنان وجود دارد ولی به نظر من نمی‌توان آن‌ها را در یک دسته قرار داد چنانکه Chinawoman به واسطه استفاده از نرم‌افزارهای ساخت موسیقی، از بسیاری صداهای پردازش‌ شده الکترونیکی استفاده می‌کند. به این اختلافات می‌توان وجود رگه‌هایی از موسیقی اروپای شرقی، به‌خصوص روسیه را در آثار او اضافه کرد. شاید همین عامل هم دلیل محبوبیت فراوان او در میان کشورهای این منطقه باشد. اشعار او به‌گونه‌ای است که گویی خاطرات شخصی‌اش را در قالب شعر ارائه می‌دهد. به همین دلیل با گوش‌دادن به آن‌ها تصویری از ماوقع در ذهن ایجاد می‌شود که می‌توان تئاترگونه‌ بودن آن را از این طریق توجیه کرد.
نکته قابل توجه این است که او تمامی آثارش را در اتاقش ضبط و منتشر کرده است. به این معنی که هیچ ضبط استودیویی ای در کار نیست.
نام Chinawoman نیز در جریان ساخت اولین آهنگ او انتخاب شد. اینگونه که او هنگام بازکردن پروژه جدید در نرم‌افزار GarageBand، به طنز نام Chinawoman را در محل نام گروه تایپ کرد و از آن پس نیز با همین نام در جهان شناخته شد.
میشل گورویچ ممکن است در حال حاضر برای بخش‌هایی از جهان چندان شناخته شده نباشد ولی در صورتی که به همین روال به کار خود ادامه دهد، دیری نخواهد گذشت که موسیقی او بیش از این‌ها به گوش برسد.

لینک‌‌‌‌های نمونه‌هایی از موسیقی‌ Chinawoman

Lovers are Strangers: https://soundcloud.com/birbabahindi/chinawoman-lovers-are
Show Me the Face: https://soundcloud.com/tee_23/chinawoman-show-me-the-face
Friday Night: https://soundcloud.com/tee_23/chinawoman-friday-night

– منابع:

– http://www.chinawoman.ca/
– http://en.wikipedia.org/wiki/Chinawoman
– http://www.stilinberlin.de/2011/07/interview-chinawoman.html
– http://www.public-republic.net/artist-of-the-week-chinawoman.php/
– http://themoscownews.com/rock/20120319/189546084.html

این مطلب برای سایت سازباز نوشته شده است و استفاده از آن با ذکر منبع آزاد می‌‌باشد.

ارسال شده به تاریخ 25 آبان 1392
پیشنهاد سازباز SAAZBUZZ SUGGESTS